Няма опасност от инцидент с моста в източния край на Казанлък


Няма непосредствена опасност да се случи инцидент с моста с нарушена цялост на една от гредите, намиращ се на околовръстното шосе на източния вход на Казанлък. Това съобщи за сайта www.zakazanlak.bg директорът на Областно пътно управление – Стара Загора, инж. Илия Златев.


Преди няколко години камион с извънгабаритен товар нанесе щети върху една от 14-те греди на моста, който е разположен на главен път I-5. Повредената греда обслужва пешеходната зона на пътното съоръжение и по никакъв начин не създава опасност за нарушаване на цялостната му конструкция, за падане или друг инцидент, не застрашава минаващите пешеходци, нито автомобилите, заяви още инж. Златев. Той уточни още, че от Института по пътищата към Агенция „Пътна инфраструктура" са установили, че мостът не създава непосредствена опасност. Въпреки това, Районна пътна служба-Казанлък непрекъснато следи състоянието на съоръжението.


Предстои гредата да бъде подменена, като за целта е необходимо да се осигури финансиране, затова мостът е включен в категорията на предаварийно състояние. По предварителни изчисления възстановителните дейности ще струват над 350 хиляди лева.


След инцидента в тунела „Ечемишка”, всички пътни съоръжения на територията на Старозагорска област са детайлно изследвани. В община Казанлък в рамките на текущ ремонт тази година Областно пътно управление ще укрепи устоя на моста над река Тунджа по пътя Казанлък-Бузовград.