„Благодарение на хилядите хора, които работят в „Арсенал“, на цялото ръководство на „Арсенал“ и „Арсенал 2000“, дружеството се превърна в световна марка, търсена и уважавана навсякъде – каза в приветственото си слово Николай Ибушев, изпълнителен директор на „Арсенал“ АД, на празника, посветен на 141 години от основаването на завода и 95 години от преместването му в Казанлък. – Използвайки символиката с влака, влакът „Арсенал“ отдавна излезе от тунела и върви с пълна сила напред. Така ще бъде и през следващите 5 години – до 100-годишнината на дружество, а после отново ще продължим в тази посока.“

Николай Ибушев подчерта, че „Арсенал“ има достатъчно договори, продължава да инвестира в цехове, в оборудване и нови технологии, развива социалната политика – само преди седмица бяха открити два нови стола за хранене на територията на завода в Казанлък и в Мъглиж.

„Благодаря на всички, които продължавате на държите високо знамето на „Арсенал“, завърши словото си Николай Ибушев, пожелавайки здраве, щастие и успехи на всички арсеналци. Приветствие поднесе и Галина Стоянова, кмет на община Казанлък 2011-2019 година. Тя подчерта голямата заслуга на ръководството на „Арсенал“ и на фирмата като цяло за грижата, която полага за града. „Казанлък не може да има развитие без „Арсенал“, каза още тя.

Тържеството бе уважено още от народни представители, от заместник-областните управители Димитър Драчев и Красимир Червилов, председателя на СФММ към КНСБ Асен Асенов, председателя на ОбС-Казанлък Николай Златанов, омбудсмана Гинка Щерева, началника на РУ „Полиция“ – Казанлък, Стойчо Крачолов, дългогодишният стопански ръководител, ексдиректор на „Арсенал“ и кмет на община Казанлък 2003-2011 година Стефан Дамянов, представители на община Мъглиж и много други официални гости. На трибуната, пред препълнения от арсеналци фирмен стадион, бяха и изпълнителният директор на „Арсенал 2000“ АД Христо Ибушев, целият ръководен екип на „Арсенал“ АД - Станил Станилов, Янко Запрянов, Янко Костадинов, Христо Стрешков, Васил Василев, главните счетоводители на двете дружества Добрин Драгнев и Димитър Граматиков, ръководители на направления и отдели, председателите на двете синдикални организации в завода Атанас Бозов – КНСБ, и Любомир Лалев – КТ „Подкрепа“.

Тържеството по случай празника продължи в Дома на културата „Арсенал“ с концерти на Алисия и „Диана експрес“ и с участието на Елена Николаева и Краси Радков.

Галерия със снимки от празника на "Арсенал" може да видите на линка: http://www.zakazanlak.bg/kazanlak-v-snimki/4102019-praznik-arsenal-ad-95-godini-v-kazanlk-253?fbclid=IwAR0WKIewvi_VX_mD-fejUnhQsFkitE920sKZacrv0ipDzpeStlw3OmKhLNc


Репортаж от Деня на отворените врати в "Арсенал" излъчи и btv.


Може да го видите тук:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/den-na-otvorenite-vrati-v-orazhejnija-zavod-arsenal.html