Напук на новините- пътуваме

Няма отлив от предварителните ранни записваня за почивкв курорти в Туриця, както и за еднодневните съботно- неделни екскурзии- пазари в южната ни съседка. Това показва проверка на zakazanlak.bg в казанлъшки туроператорски фирми. Независимо от тлеещото напрежение в политическите отношенията между България и Турция от последните дни, коет се очаква да се отрази в различни сфери и от обезпокоителните новини, идващи както от Близкия Изток, така и Турция, на този етап отлив от на почиващи българи или изявили намерение да почиват в Турция, няма. Офертите, които турските хотелиери предлагат продължават да са примамливи и силно конкурентни на най- добрите български оферти.

Средно по 225 лева излиза почивка, с ранно записване за 6 дин в курорт в Турция. В интернет сайтовете се намират и още по- примамливи оферит, от порядъка на около 120-150 лева, които, според туроператорите трябва да се приемат и с "едно наум".

Наистина има известна доза притеснение, относно сигурността от почивката в Турция, но на този етап няма откази, коментира служител в туроператорска агенция в Казанлък. .

Според него, конкретни инциденти ситуации, свързани със сигурността в дадена страна, се отразяват малко по-бавно на туристопотока. Като пример той посочи ситуацията с пътуванията до Париж, в дните около атентант през ноември миналата година. дори итогава имаше записвания за екскрузии и проведени екскурзии. Нямаше откази, допълни той.

Освен към Турция, в последните месеци има изявен интерес от граждани към еднодневни пътувания, с цел пазар, до Румъния или до Охрид. Цените са от порядъка на 30-40 лева.