Митрополит Киприян заклейми Истанбулската конвенция. Аплодираха го!

Истанбулската конвенция отваря вратата към морален разврат. Това е заявил в изказването си на обществената дискусия по конвенцията Старозагорският митрополит Киприян.

За това съобщава сайтът Епицентър. БГ.

Обсъждането е организирано от председателя на парламента Цвета Караянчева и домакинствано от СУ "Св. Климент Охридски".

С тезата си митрополит Киприян е повторил основния извод от Становището на Светия синод, прието на 22 януари.

Старозагорският митрополит Киприан е прочел отново позицията на Светия Синод. Той е призовал Парламентът да не я ратифицира и е връчил отново Конвеницята на парламентарния председател Цвета Караянчева.


В словото си Кипирян е обърнал внимание на факта, че текста на английски понятието "джендър" е разграничено от понятието "пол".

Чрез употребата на понятието "джендър" се въвежда една идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж и като жена, е каза той. Според тази идеология биологичният пол няма значение за човешката идентичност, а представлява диктатура на природата над човека. Това отрича основната библейска мъдрост - и сътвори Бог човека по свой образ, като мъж и жена ги сътвори, допълнил Киприян.

В края на словото си духовният водач на Старозагорската митрополия е припомнил библейските слова:


"Горко на ония, които доброто считат да зло, а злото за добро." и е призовал "българският народ да отстоява своята вяра, която го е съхранила".