Сребърният медалист от Световното първенство по ММА за аматьори Тенчо Караенев и неговия треньор Красимир Аладжов бяха приети днес от кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

Състезателят в категория 93 донесе единствения медал за България в това престижно световно първенство, което се проведе в Лас Вегас, САЩ. Кметът направи подарък на ММА боеца – спортен сак и му връчи поздравителен адрес.
Казанлъшкият спортист е курсант в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново и състезател от казанлъшкия спортен клуб „Аргус – ММА.
„С искрена радост посрещнах новината за Вашето блестящо представяне на Световното първенство по ММА – обърна се към медалиста кметът на община Казанлък Галина Стоянова. - Сребърният медал, който спечелихте, е изключително ценен за нас, казанлъчани, защото е извоюван от наш съгражданин. И не само това – Вашето отличие е единственото за България на това световно първенство, което ни прави още по-горди от успеха Ви.“
Кметът Галина Стоянова благодари на Тенчо Караенев и неговия треньор за приноса им в развитие на родния спорт и за достойното представяне на престижни състезания, като им пожела здраве и още много спортни върхове. Кметът Галина Стоянова сподели още, че Община Казанлък полага усилия за подобряване на спортните бази, за да могат казанлъшките спортисти да тренират при по-добри условия.
Пред кмета Тенчо подчерта големия принос, който неговият треньор Красимир Аладжов има за постигнатия успех и благодари за подкрепата на съотборниците си и на Община Казанлък.

Вижте интервюто, което даде Тенчо Караенев за сайта zakazanlak.bg