За премиера вдига завеса тази вечер общинският театър “Любомир Кабакчиев“ в Казанлък.
„ Господин Милионерът“ е спектакъл, с който актьорският състав на театъра записва своето забележително участие в 24-то издание на Чудомировите празници.

Режисьор и автор на спектакъла е директорът на театъра Димитър Кабаков, сценографията и костюмите на Илиян Урумов, музиката на Ян Руменин. Той е автор и на музиката на „Оркестър Титаник“.
В ролите ще видим: Милен Вангелов, Олена Шидерова, Ивайло Драганов, Георги Атанасов, Ирена Дунавска, Светлана Бургазова, Стефан Маркофф, Петър Петров, Мара Бонева, Георги Атанасов.
Началото на премиерата от 19 часа днес, в НЧ „Искра -1860“.

На сн: Димитър Кабаков- директор на театъра в Казанлък

За апостолските усилия и трудното оцеляване на трупата на казанлъшкия общински театър, един от малкото останали в страната ни театри, финансирани със средства на общинския бюджет, разказва и специално подготвената 60 минутна а документална лента на режисьора на „Оркестър Титаник“ Димитър Стефанов- „Театърът там“.
Лентата е направена за фестивални участия за документално кино и е дело на две дипломантки от Театралната академия- Надежда Цанова от „Надежда видео“ в Казанлък, която е зад камерата на филма, и Симона Надърджийска- монтаж.

За създателите на „Театърът там“ като втори план на филма е послужила миналогодишната изключително успешна премиера на казанлъшкия театър „Оркестър Титаник“ ,по текст на Христо Бойчев и режисура на Димитър Стефанов.

На сн: Димитър Стефанов- Театър "Ателие"

Пред zakazanlak.bg той сподели, че това, което го е изумило и вдъхновило за лентата, идвайки да работи с трупата на казанлъшкия театър, запознавайки се и с историята на театъра е, че материята се разпада, но духът го има.
Това и искам да покажа с филма си, допълни Стефанов, според който историята на театъра в Казанлък е уникална и местната общност трябва да се гордее с това, което има.

Свои професионални и лични изповеди във филма правят трима от героите в „Оркестър Титаник“ – Ирена Дунавска, Стефан Маркофф, Ивайло Драганов, както и доайенът на театъра Георги Антов.
За трудния път на театъра говорят и кметът на Казанлък Галина Стоянова, и директорът на театъра Димитър Кабаков.


За първи път лентата бе показана преди ден в Казанлък пред трупата на театъра.

Амбицията на авторите на „ Театърът там“ е лентата да участва във фестивал на документалното кино в София през април и есента.
При отзивчивост от страна на общинската управа, филмът може да бъде видян и от казанлъчани, в рамките на Дните на Казанлък, по време на Празника на розата тази година.