Уважаеми колеги, партньори, приятели, съмишленици, съграждани!

Честваме 143 години от началото на българската отбранителна промишленост. Тази индустрия неизменно се свързва с Казанлък, защото тук се намира най-голямото предприятие в бранша и в машиностроенето на България. Наследявайки Русенския и Софийския артилерийски арсенал, преди 97 години в полето край града се ражда завод, който се превърна във флагман на българската отбранителна индустрия и гаранция за просперитета на целия регион. Това е „Арсенал“.

„Арсенал“ АД е фирма с огромен международен авторитет, най-големият работодател в страната, важен фактор в българската икономика. По мащаба на своите производствени възможности предприятието няма аналог в България. И това се дължи на всеки един от вас – работници, служители, специалисти, ръководители. Поколения арсеналци свързват живота си с предприятието и оставят своята следа в неговата история, за да се утвърди като водеща българска фирма, завоювала признание на световно ниво, каквато е днес.

„Арсенал“ винаги успешно е работил с общинските и областните управи, с всички правителства на Република България, били те редовно избрани, или служебно назначени. Това е абсолютен факт, защото ръководството на „Арсенал“ и държавата ги обединява общата цел „Арсенал“ да го има, да се развива и да върви напред като стожер на националната сигурност, гаранция за национален просперитет и стабилност на община Казанлък, на региона и страната.

Финансовото състояние на дружеството е стабилно, независимо от настъпилата в световен мащаб криза. През последните години в предприятието се реализира мащабна инвестиционна програма. „Арсенал“ има широка социална политика. Фирмата инвестира в образованието и професионалното израстване на младите специалисти. Всичко това ни дава сигурност и увереност, че дружеството ще продължава да се развива все така успешно.

„Арсенал“ АД означава стабилност, сигурност, доверие, респект. Това, което вече 143 години поколения наред отстояват с труда, със знанията и уменията си.

И така ще бъде занапред!

Да ни е честит нашият празник – 143 години отбранителна промишленост в България и 97 години „Арсенал“ в Казанлък!

Инж. Николай Ибушев
Генерален директор на „Арсенал“ АД