Брой 244 на „Трибуна Арсенал“ – за паметта на времето, ветераните и новите арсеналци

Отново сме с вас, уважаеми читатели от Казанлък и региона, благодарение на новия брой на вестник „Трибуна Арсенал“. За 244-ти път вестникът събира истории за личности и събития, свързани с Казанлък и „Арсенал“.

Времето и неговата памет – за това разказваме в материала за паметника на Фридрих Енгелс, намиращ се на територията на фирмата, и за завещанието, което носи вграденото преди 40 години в гранитните плочи послание. Дума ще стане и за още един паметник – този на връх Бузлуджа, който тръгва към нов живот след тоталната му разруха, благодарение на едно упорито българско момиче –арх. Дора Иванова.

Запознаваме ви с отличниците от Алеята на славата – Христина Христова и Галина Караиванова. Млади, красиви, амбициозни представителки на новото поколение арсеналски кадри.
Присъства и един от ветераните в предприятието - Деян Денев с неговите 41 трудови години, посветени единствено и само на „Арсенал“.

За настроение показваме фотоси на трима любители фотографи, които в свободното си време не спират да снимат живота около себе си и невероятните кътчета в България. Димитър Димитров, Красимир Попов и Силвия Попова – арсеналци в делниците, фотографи през уикенда.

Новият председател на секцията на Съюза на българските художници в Казанлък - художникът Росен Дончев, за изкуството, за живописта и за поезията. Интервю за сетивността на душата.

И една безценна тема, свързана с българските обичаи през зимата. Християнските светци, народният календар и традициите у нас, които правят предстоящите дни красиви и пълни със символика, присъстват в „Празничната зима на българите“.

Приятно четене: https://www.zakazanlak.bg/archive/244.pdf