Брой 239 - за "Арсенал", за неговите хора и за духа, който носят

Поредният, 239-и, брой на вестник „Трибуна Арсенал“ отново е пред вас, нашите любознателни читатели. Страниците му са посветени основно на хората в "Арсенал", които рисуват неговия пъстър облик с трудовите си биографии и житейските си пътища – работници ветерани, специалисти с богат опит и знания, млади хора, намерили своето точно място в завода.

От страниците на вестника ще научите за Торес, но не за футболната звезда, а за Никола Желев от 6/130, за младия и амбициозен Божидар Зафиров от Завод 1, за специалистите от Физичната лаборатория, които "здраво държат" контрола на материалите.

Каузата „добро“ върви "ръка за ръка" с шестима мъже от Завод 3. Добрите самаряни си имат имена, а техните приятели и съмишленици растат с всеки изминал ден. Защото „Доброто продължава“ и то е част от духа, който винаги е съществувал в „Арсенал“ – на съпричастност, на подкрепа, на помощ и човещина…

За първи път, откакто е начело на Старозагорска епархия, митрополит Киприан избра град Казанлък, за да отбележи своя имен ден. Знатни гости той посрещна в прохладата на ресторант „Орешака“, където прие поздравления от духовници и светски личности.

За музеите в България и Казанлък е интервюто с проф. Вера Бонева.

А паметното събитие на 6 септември 1885 година - Съединението на Източна Румелия с Княжество България, е представено чрез една от най-знаковите му фигури – Продан Тишков Проданов, станал популярен като Чардафон Велики. През 2020-а се навършват 160 години от неговото рождение и 135 години от Съединението.

Преди да стигне до вас хартиеното издание, можете виртуално да разлистите новия 239-и брой на "Трибуна Арсенал" на линка: https://www.zakazanlak.bg/archive/%D0%91%D1%80%D0%BE%D0%B9%20239.pdf