"Бъдете еталон за учениците в Казанлък - по възпитание, по учение, по държание, по облекло, по всичко", това пожелание отправи дългогодишният директор на Механотехникума Христо Гъдев при откриване на новата учебна година в учебното заведение. "Професионална гимназия "Иван Хаджиенов" е уникално училище с много добра база, с прекрасни учители и изключителни партньори в лицето на водещи казанлъшки фирми като "Арсенал" АД, "М+С Хидравлик", както и "ЮМТ", Крес-Д" и други", подчерта още инж. Гъдев, който неизменно, всяка година на 15 септември присъства на тържеството за първия учебен ден.

Приветствие към учениците от всички класове от 8 до 12 по четирите специалности " Компютърна техника и технологии", "Строителство и архитектура", "Машини и системи с ЦПУ", "Мехатроника", поднесе директорът на гимназията Мариана Демирева.

Специално да уважи празника на Механотехникума дойде г-н Христо Ибушев, изпълнителен директор на "Арсенал" АД и "Арсенал - 2000" АД. "Арсенал" е традиционен партньор на Механотехникума. Всяка година в структурите на дружеството по програмата за дуално обучение развиват своите практически умения и трупат знания в реална работна среда ученици от професионалното училище. Специалността "Мехатроника" е една от новите в гимназията, която привлича все повече кандидати да я завършат, поради своята универсалност. Тя бе открита с личната ангажираност на генералния директор на "Арсенал" инж. Николай Ибушев, след анализ на необходимостта от специалисти машиностроители не само в казанлъшката оръжейница, но и в целия индустриален сектор у нас.