17 са кандидатките в конкурса „Царица Роза ’2021", които ще се надпреварват за короната на 14 май. Най-много са възпитаничките на Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков” - шест, следват представителките на СУ „Екзарх Антим I” – пет, три момичета са от ПГ по лека промишленост и туризъм, две са от Художествената гимназия „Акад. Дечко Узунов” и една е от Хуманитарна гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий”. Момичетата ще се представят в три тура – със спортни екипи, с тракийско облекло и с официални тоалети. За прическите им за поредна година ще се погрижи стилистът Стенли, който отново събира казанлъшки коафьори и гримьори в подготовката на кандидатките за тържествената вечер.

Жури с представители на посолства и побратимени градове ще оценява претендетките за царската корона.
За втори път в историята на конкурса спектакълът ще бъде проведен в залите на Исторически музей „Искра” и Художествена галерия – Казанлък. За първи път това се случва през 2000 година. Кандидатките ще дефилират в артистичното пространство на двата културни института сред артефакти и уникални образци на изобразителното изкуство.

Изборът на нетрадиционното място за провеждане на надпреварата е заради въведените противоепидечини мерки, поради което в залата ще има не повече от 100 зрители. С приоритет са роднините на кандидатките. За свободна продажба ще бъдат обявени само 60 места.

Конкурсът „Царица Роза ‘2021” се организира от Община Казанлък съвместно с Общински театър „Любомир Кабакчиев”. Очаква се спектакълът да бъде излъчван и онлайн. Началото на конкурса е в 19.00 часа този петък.