Банкерът Стефан Петков Манчоров ще бъде независим кандидат за кмет на община Казанлък на предстоящите местни избори през окомври .
Това бе съобщено днес от 10 членен Иницативен комитет, който издига кандидатурата му.
Председател на комитета е арх. Доротея Христова, главен архитект на община Николаево.
В Инициативния комитет влизат още: инж. Александър Минчев, изп. директор и основен акционер в Завод за пружини, град Крън, Кунчо Кунев- икономист, д-р Христо Бинев- невролог, Бончо Бечев- икономист, инж. Никола Попов- бивш зам. изп. директор на „Арсенал“ АД, скулпторът Димитър Койчев, о.р майор Тодор Тодоров, бивш началник щаб на поделение към 5-та Механизирана бригада, оз. подп. инж. Кръстьо Кръстев, бивш началник група на Пътна полиция, ор. Илия Кундурджиев,и оз. генерал Венцислав Младенов.
Като „съвсем сериозно обмислено решение“ определи кандидатурата си Стефан Манчоров.
За сайта zakazanlak.bg на въпрос: Ще позволи ли да бъде използван от различни политически сили и каузи, Манчоров бе категоричен: че "досега никой не е успял да му се качи на гърба".
Обявеният днес първи независим кандидат за кмет на Казанлък, е безпартиен. От 1990 година не е членувал в парти или организации. Пред журналисти Манчоров сподели, че има своите позиции по политически въпроси и важни за обществото теми.
Счита досегашният модел на управление за изчерпан, тъй като „идва ново време, нови предизвикателства, на които местната власт трябва да може да отговори“. Според банкера, който официално след 25-ти септември тази година влиза в играта за кметския стол, „е необходим изцяло нов модел на управление.“
Позицията на Манчоров е, че въпреки всички ограничения, общината може да бъде много по-активна в планирането на икономическите и социални процеси. По думите му, имено този модел трябва да постави в центъра местния бизнес, като го интегрира във вземането на решения.
На журналистически въпрос, относно работата му с Общинския съвет, независимият кандидат за кмет заяви, че ще работи с този Общински съвет, който хората на общината изберат. Хората, с които работи избира на 2 основни принципа: професионализъм и доверие.
Стефан Манчоров е директор на „Инвестбанк“ АД – в Казанлък. Бил е главен счетоводител на „Арсенал“ и „Балкантурист“. 18 години е председател на Ловно-рибарското дружество „Сокол“, в Казанлък. 55 годишен, с две деца и една внучка. Зодия Водолей. Съпругата му е специалист по човешки ресурси.


Повече, вижте във видеото: