Учители от Казанлък предлагат подробно изучаване на социалистическия ни период

Учители от възстановения клуб по интересе "Учител" към БСП-Казанлък се обединяват около решението да изпратят предложение до Народното събрание периодът на строителство на съвременна България 1944-1989 година да бъде заложен в учебния план в учебниците по история за по-подробно изучаване. Предложението ще бъде изпратено чрез народния представител от Казанлък Донка Симеонова. Това съобщи пресцентърът на ОБщинския съвет на БСП в Казанлък.Клубът ще изпрати предложението си, придружено с аргументи, и до Института по история към БАН.

БСП-Казанлък възобнови дейността на клуба по интереси „Учител“ през този уикенд. По време на проведената работна среща на клуба се обсъдиха проблемите в българското образование, тъжната статистка на ширещата се неграмотност в обществото, както и опитите за подмяна на българската история.

Учителите дискутираха още по темата за застрашаващите размери на агресията в училище, липсата на уважение към българския учител, както и катастрофалните размери на демографския срив в училище и страната.

На работния форум присъстваха над 40 души –учители в казанлъшки училища и служители в сферата на образованието.

Клуб „Учител“ избра за свой председател педагога Светла Георгиева. В клуба влизат бивши и настоящи учители от казанлъшките училища.

Българското образование е основен приоритет, залегнал в програмата на Българската социалистическа партия, се казва още в съобщението на общинската структура на партията в града на розите.