Да си ходят! Поискаха в Казанлък


Десетки граждани, основно млади хора се събраха на площад „Севтополис“ в Казанлък, за да поискат оставката на цялото правителствои в подкрепа Протеста на майките, които настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът в Казанлък е първият с такова искане. Организаторите са активисти от местната структура на ПП „Възраждане“ и отделни граждани.
По време на митинга, в който оратори бяха само млади хора, бе заявена категоричната готовност за протести до подаване на оставка на цялото правителство.„Не може цяла България да тъне в нищета, а на нас да ни се казва, че всичко зависи от трима човека. Тези хора трябва да си ходят веднага., заявиха младежите.
Младите хора настоаха час по-скоро от правителството да си тръгне вицепремиерът Валери Симеонов, който в отделни плакати, издигнати по време на протеста, бе определен като „срам за българския народ. „Да пуснем водата на WC-то“, Оставка,“, бяха част от лозунгите, издигнати по време на протеста.По време на митингав подкрепа на майките, бе отправен и поздрав към днешния празник на полицията. Протестиращите граждани им пожелаха „да не позволяват управляващата каста да ги яхва и да ги кара да притискат неудобните“.


По време на митинга бе отпаревн още веднъж призив към местната власт за решаване на проблема с безразборно движещите се цигански каруци, които стават и причина за катастрафи.
Свидетел на катастрофата, отнела живота на двама студенти преди десет дни к по пътя за Стара Загора, заради появила се внезапно на пътя такава каруца заяви, че за последните 2 години ПТП-та с каруци в Казанлъшко са 14, с 6-тима загинали.
Потрети на двамата загинали студенти Вили и Цанко, оградени в сърце от свещи бе сред акцентите на митинга.
В края на митинга протестиращите изгориха символично плакати с лика на вицепремиера Валери Йорданов.Утре от 18,30 казанлъчани отново се събират за протест на площад „Севтополис“, с искане за оставка на кабинета.
В събота в града ще има протестно автошествие срещу новите цени на застраховката „Гражданска отговорност“ и високите цени на горивата.