Общинската организация на БСП в Казанлък декларира своето пълно доверие и подкрепа към Корнелия Нинова- председател на партията в оставка и възлага на своите 6-тима делегати на предстоящото заседание на Конгреса на партията, в неделя, 16-ти юни, да гласуват вот на доверие на председателя на партията.
Това се казва в официалната позиция на организацията на БСП в Казанлък, гласувана на последното им заседание и оповестена от председателката на местнаат организация на социалистите Румяна Друмева.


По думите й, мотивите за това решение в подкрепа на оставането на ръководния пост на Корнелия Нинова са, че партията сега се нуждае от нейното доверие, твърдата ръка, с която Нинова е „извадила от летаргията столетницата“. В позицията си казанлъшките социалисит насотяват Корнелия Нинова да си оттегли оставката.
На среща с журналисти днес от ръководството на местна организация на БСП направиха равносметка- анализ на представянето на партията на изминалите избори за български представители в Европейския парламент. Ръст от над 50 хиляди гласа в национолен мащаб, отчитат от БСП, в сравнение с предишните евроизбори през 2014 година.
Разлика от само 6% в полза на ГЕРБ констатират в Казанлъшко местните социалисти, като резултат от проведения евровот.

За представителите на БСП в Казанлък е важно да водят разговори с негласуващите, за да разберат мотивите на близо 70% граждани, не отишли до урните на 26май, казаха още днес от местна организация на БСП.
От там започват образователна кампания за подготовка на своя партиен актив за предстоящите наесен местни избори.

На 15-ти юни Конгресът на БСП трябва да реши въпроса с оставката на Корнелия Нинова, след като на практика тя бламирана от вътрешнопартийната опозиция в БСП на последния пленум на партията, веднага слез загубата на евроизборите.