БСП казва: "Началото е в нас!"

Казанлък днес е домакин на среща дискусия, организирана от Националния съвет на БСП на тема:„БСП – Промяната е с нас”. Началото е 16 часа в залите на хотел "Казанлък". За участие в нея се очакват висши партийни функционери, начело с лидера на партията Михаил Миков, председателят на ПЕС Сергей Станишев и кандидатът за кмет на София,издигнат от Левицата, проф. Михаил Мирчев.

Дискусията ще включва 4 основни теми: „125 години БСП. 25 от тях и следващите няколко”; „Социални разделения и сплотяване на българската нация”; „Държавна и местна политика за икономическо и социално развитие” и „България в променящия се свят и в Европейския съюз“.
Модератор на форума ще е заместник-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов.
По време на срещата-разговор председателят на НС на БСП Михаил Миков ще връчи наградата за 2015 г. на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора”.
Утре от 11 часа на Историческа поляна на Бузлуджа, ще се проведе традиционният митинг-събор на социалистите. Тази година той е под надслов: „За хората! Справедливост и солидарност". За участие в него се очакват близо 50 хиляди социалисти и симпатизанти на лявата идея.
Заради утрешният събор на БСП на Бузлуджа от 8 до 12 ч. ще бъде ограничено движението на автомобили над 3,5 тона по път I-5 Габрово – Шипка. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ към МРРБ.
Ограничението ще е за часовете от 8 ч. до 12 ч.и ще важи за участъка от път I-5 от км 155+114 /пътното кръстовище с общинския път за кв. Етъра/ до км 184+100 /участъка гр. Габрово – гр. Шипка/ и по път III-5005 от км 0+000 до км 12+213 /между връх Шипка и връх Бузлуджа/.
Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3,5 тона е през Прохода на Републиката - път II-55 Велико Търново