С интересен апел за помощ и дарителство се обърнаха от Българския Хелзински комитет. Те публикуваха апел на затворници от общежитието в "Кремиковци", които търсят книги за затворническата библиотека.

"Това е един добър повод да освободите етажерките си от вече прочетени книги и да направите място за нови. Произведенията, с които вече сте приключили, за затворниците ще бъдат вълнуващо ново преживяване, шанс да получат ценни знания и да забравят поне за малко за решетките", пишат в апела си на официалния си сайт от БХК.

Търсят се книги на български език, в добро състояние, издадени в последните 20 години: съвременна литератуура, периодика, общообразователна литература, може и учебници. В случай, че има дублиране на произведения или даренията надхвърлят капацитета на библиотеката, те ще бъдат изпратени и в други затвори в страната.
Даренията гражданите могат да изпращате по пощата или да отнесат лично в работно време, в офиса на БХК в София на ул. Върбица №7, ет. 4, София 1504, до 7 февруари.