От 26 септември 2021 г., неделя, от 08,00 ч. до 16,30 ч. участъкът от кръстовището на ул. „ Христо Ботев“ и ул. „Мазалат“ до кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде затворен посока юг-север (източно платно), съобщават от Община Казанлък.

Въвежда се временен режим на движение на МПС по обходните булеварди и улици: бул. „Розова долина“, бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“, ул. „Мазалат“, ул. „Цар Петър“ към съществуващата улична мрежа в гр. Казанлък.

Временната организация на движението ще продължи две седмици – до 08.10.2021 г., неделя, включително.Тя е част от поетапното въвеждане на зелена вълна по централните булеварди в Казанлък от началото на месеца, свързана с реконструкция на кръстовището на бул.“23 Пехотен Шипченски полк“ с ул.“Христо Ботев“.
Ремонтните дейности предвиждат разширение на пътното платно, преместване на две светофарни секции по направление на ул.“Христо Ботев“ и обновяване на тротоарите на двете улици. Целта е да се повиши пропускливостта на трафика в района.