Рано тази сутрин, за вчерашния екшън, разиграл се в източната част на града, говориха зам.-районният прокурор към Окръжна прокуратура-Стара Загора Мария Михайлова, директорът на ОДМВР-Стара Загора комисар Николай Колев и директорът на РУ-Казанлък инспектор Петко Стайнов.
„Към този момент в Районна прокуратура Стара Загора се наблюдават 2 досъдебни производства. Едното от тях касае извършеният палеж на заведение в квартал „Изток“ в Казанлък. Като извършител е установен 46-годишният мъж (Красимир, известен с прякора си - Маргина), който живее в квартала. Той е криминално проявен, с множество осъждания за подобни престъпления - за шофиране в нетрезво състояние и без книжка, останалите три присъди са за кражби. За тях е лежал ефективно три пъти в затвор. Това се е случило през 2012 и 2018 година, като последно е бил освободен през юни 2021 г.", заяви прокурор Михайлова.
Вчера, сутринта е подаден сигнал за пожар в заведение, в близост до блока, където живее 46-годишният мъж. Служителите на реда се опитват да го разпитат, но той се барикадира в апартамента си и заявява, че има огнестрелно оръжие. Затова на мястото е извикан и пристигна екип на Специалния отряд за борба с тероризма, който го изведе от дома му.
Красимир е задържан за срок до 24 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение за две престъпления - за палеж и съпротива и хулиганство срещу служители на реда. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години. Продължават разпитите на свидетелите, днес ще бъде разпитан и задържания. Прокуратурата ще поиска той да остане за постоянно в ареста.