Задържаха 64-годишен мъж за превоз на 43 мигранти

Полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил марка „Рено“, който бил управляван от Б.Б., на 64 г. В товарната част на колата се намирали 43 лица без документи за самоличност. Установено е, че те са граждани на Афганистан. Б.Б. е задържан за срок от 24 часа и предстои да му бъде предявено обвинение.

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се води досъдебно производство за това, че на 21.02.2022 г., на 204 км на автомагистрала „Тракия“, в землището на град Стара Загора, противозаконно са подпомогнати 43 мъже, на възраст между 18 и 35 г., всички граждани на Афганистан, да преминават в страната в нарушение на закона. Престъплението е квалифицирано по съответните членове на Наказателния кодекс, информират от Апелативна прокуратура - Пловдив. При извършения оглед на автомобила бил намерен и иззет телефон. Товарният автомобил „Рено“ също е иззет по досъдебното производство. Разследването по случая продължава.

Досъдебно производство за незаконно превозване на мигранти бе образувано в Старозагорската районна прокуратура след сигнал за установени други 35 души без лични документи на автомагистрала „Тракия“. Сигналът е бил подаден на 19 февруари, когато чужденците, сред които едно малолетно и 19 непълнолетни момчета, са били открити на 165-и километър на автомагистралата.