На 15 октомври 2019 година от 18.00 часа в Художествена галерия – Казанлък, ще се открие изложба живопис „Идентичност” на художника Владимир Запрянов. Той е роден в Димитровград. Завършва Художествената гимназия в Казанлък, а след това „Живопис” във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, в класа на проф. Николай Русчуклиев. Основател е на Артгрупа „Кредо”, от 2003 - 2006 г. е председател на Дружеството на хасковските художници, а в периода 2007 - 2011 г. е директор на Градска художествена галерия „Атанас Шаренков” - Хасково.

Има над 20 самостоятелни изложби, множество участия в национални и международни изложби и пленери. Негови картини се намират в Градските художествени галерии в Хасково, Димитровград, Сливен, Велико Търново,Тутракан, Малко Търново, Свиленград, както и в частни колекции в България, Турция, Гърция, Чехия, Германия, Испания, Италия, Англия и др.

По думите на изкуствоведа Даниела Чулова-Маркова „изкуството на Владимир Запрянове отворено. Художникът умело открива онази пресечна точка, в която реалното и абстрактното се срещат, за да създадат мистичен, изразителен и жив свят. Свят, който е понятен и привличащ. Творецът се стреми да провокира зрителите - с тематични послания, с познати, но кодирани образи, с топлота на колорит и хармония в композицията. Той премахва ограниченията, стопява мостовете между различните реалности и акцентира на връзката с природата, общуването с Бог, интерпретирането на традициите, вглеждането в пластовете приемственост. Художникът показва вярата си във вечните човешки ценности, но не банално, буквално и парадиращо.”

Изложбата ще остане в Галерията до 29 октомври 2019 година.