Втори „Сървайвър” чака любителите на високия адреналин

Втори „Сървайвър” очаква любителите на високия адреналин в Казанлък. Надпреварата за оцеляване в екстремни ситуации ще се проведе на 31 август и тя е част от атракциите, включени в 14-те Празници в долината на тракийските царе. Играта за възрастни, при която се преодоляват препятствия, се организира съвместно от Община Казанлък и Сдружение „Айрън”. Регистрацията за събитието тече в момента, като записване може да става и в деня на самото състезание.

Надпреварата между любителите на силни усещания ще премине по маршрут, който включва обиколка на Казанлък, като участниците ще попадат в различни ситуации и ще трябва да преодоляват различни препятствия. В сървайвъра ще участват клубовете по ориентиране, по катерене и по спортна стрелба.

По време на първото издание на Тракийския сървайвър през миналата година, което премина под мотото „Разходка във времето”, се включиха 150 младежи в 75 отбора. Сега мотото на играта за възрастни е превод от английски език на заглавието на свeтовното шоу Survivor и се нарича „Оцеляването”. То отново привлича млади хора, които искат да изпитат своята сила и издръжливост. През 2007 година световният риалити формат намира своята местна интерпретация в спектакъл, възстановяващ тракийски ритуали край Царево. В Казанлък състезанието също привлече интереса на много хора и все по-бързо набира скорост.