Волейболни отбори играят благотворително в града на розите

Мъжкият състав на Волейболен клуб „Казанлък“, отборите на „Берое“ - Стара Загора, „Локомотив“ - Пловдив, и „Арда“ – Кърджали, ще играят благотворително тази събота и неделя – 18 и 19 януари, като част от кампанията в подкрепа безопасността на пътя. Идеята за благотворителния турнир е на Волейболен клуб „Казанлък“. С него клубът и състезателите искат да съберат средства, с които да бъде закупена стъклопластика с ръст на дете, с волейболна топка в ръка, в отличителните цветове на клуба - червено и зелено. Стъклопластиката ще бъде поставена на натоварено кръстовище в града, като целта е да се акцентира върху безопасното пресичане на децата и необходимостта шофьорите да бъдат бдителни на пътя и отговорни за малките пешеходци.

Подобни фигури, сигнализиращи, че на определеното място преминават деца и вниманието на шофьорите трябва да е особено заострено, са поставени в Бургас. От там тръгва и идеята подобна фигурка да бъда поставена в града на розите, тъй като резултатите в морския град са добри.

Необходимите за каузата средства са 1500 лева. Те ще бъдат събирани в кутии за дарения, които ще бъдат поставени на няколко места в зала „Багира“, където се провеждат срещите. Ако събраната сума от казанлъчани и гостите на града е по-голяма от необходимото, останалите средства ще бъдат предоставени на отбора - девойки на Хуманитарната гимназия, който през месец май ще участва в Световните ученически игри в Бразилия.

Турнирът се организира от ВК „Казанлък“, треньорите в школата със съдействието на Гергана Димитрова, приятели и фенове на волейболния спорт.

Програмата на срещите в зала „Багира“ е: На 18 януари от 16.30 часа играят „Локомотив“ Пловдив и „Арда“ Кърджали; от 18.30 – “Казанлък“ и „Брое“ - Стара Загора. На 19 януари: 16.00 – мач за 3 и 4 място; 18.00 – мач за първо и второ място.