Да се създаде виртуална трудова борса и да се приемат законодателни промени, които да разрешат на учениците от професионалните паралелки да работят през ваканциите. Това предложи Вени Петрова от Регионалното сдружението на хотелиерите и ресторантьорите по време на Шестата регионална конференция " Европейските измерения на професионалното образование и обучение", която се откри в Стара Загора.

Учебната година да започва на 1 септември и да завършва на 15 юни, за да могат учениците да участват в активния туристически сезон, беше третото предложение на старозагорското сдружение.
И трите предложение ще бъдат представени пред Министерстовто на образование и науката и Министерството на туризма, обеща Емилияна Димитрова, ръководител на
Националната агенция за професионално образование и обучение, организатор на форума. Във дискусиите участват директори на училища, учители, представители на бизнеса и на синдикатите от Старозагорска област.
Регионът и двата града - Казанлък и Стара Загора, са на първо място в страната в областта на дуалното образование, изтъкна Емилияна Димитрова. Тя изтъкна ,че тук има изключително добро сътрудничество между училищата и бизнеса.


Източник: БТА