„Видения”-та на Александър Иванов от „Високо”

В самото навечерие на Рождественските празници вълнуващите ни от години кадри на майстора на обектива, фотограф-художника Александър Иванов, отново ще ни потопят в магията на България. Този път Сашо Иванов е подредил своите фотоси в албума „Видения”, който ще бъде представен на любознателната публика на 23 декември в Казанлък. Заедно с това ще бъде представен и филмът „Високо”, направен специално за него от друг казанлъчанин – режисьорът Николай Василев. Филмът бе излъчен по Българската национална телевизия в края на месец ноември, но казанлъчани ще имат удоволствието да го видят на своя територия, при това в присъствието на главния герой в него.

Всъщност, няма нищо случайно в представянето на фотоалбума „Видения” и филма „Високо” в една вечер. Защото заглавията са така взаимно свързани, че отразяват най-точно творческите търсения на Александър Иванов. Над 20 години, в жега и студ, той лети на хиляди метри над земята, за да запечатва България в своите уникални кадри. Неговите снимки от птичи поглед рисуват нашата страна с нейните невероятни форми и цветове, които изненадват и възхищават. От високо неговите фотоси изглеждат като видения, а не като съществуваща реалност.

Цялата тази красота, както и творческият процес, който я създава, може да се види на 23 декември от 18.00 часа в Литературно-художествен музей „Чудомир”.