В павелбанско ловен излет завърши трагично

Районна прокуратура – Стара Загора извършва разследване по досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при ловен излет

Под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора, се извършва разследване по досъдебно производство, образувано за престъпление по Наказателния кодекс - за причиняване на смърт по непредпазливост с огнестрелно оръжие, съобщава Апелативна прокуратура - Пловдив.

По информация от Прокуратурата, на 07.04.2022 г., вечерта, Д.Д., на 47 г., и приятелят му А.А., на 41 г., законни ловци, отишли на ловен излет. За него Д.Д. имал издадено индивидуално разрешително. Те се движели с лек автомобил „Мицубиши“. Спрели на общински път между селата Горно Сахране и Долно Сахране, община Павел баня.
Д.Д. излязъл от купето на автомобила, а А.А. останал вътре. При разснаредяване и заключване на законно притежавана от сина му ловна пушка, Д.Д. произвел неволен изстрел и прострелял А.А. в тазобедрената става. Веднага след инцидента Д.Д. транспортирал пострадалия в Центъра за спешна помощ в гр. Казанлък, където била констатирана смъртта му.

По делото се извършват активни действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са и експертизи.