Танцьори от две Америки гостуват на Казанлък


Танцьори от четири страни от Латинска и Северна Америка ще гостуват в Казанлък, като част от 19-тото издание на Международния фолклорен фестивал, провеждан във Велико Търново.

В парк " Розариум" в Казанлък в четвъртък и петък - 21-22 юли ще радват със своите танцови изпълнения танцьори от САЩ, Колумбия, Чили и Мексико. Началото на концертите им, които са безплатни е от 19 часа.

В четвъртък -21 юли ще бъдат представени автентични изпълнения от Мексико, САЩ и Чили, съобщават от Пресцентъра на Община Казанлък..
Мексиканските танцьори от “Ballet Folklórico del Municipio de Ensenada” ще представят пред публиката в Долината на розите свояпрочит на историята и традициите от северната част на страната.
Американците от “Komenka ethnic dance and music ensemble” ще пресъздадат Карнавала „Марди Гра“ – лажения вторник, празнуван поспециален начин в Ню Орлиънс – люлката на джаза.
Пазателите на народните традиции от Чили – “Banda Renacer” идват в Казанлък, свпечатляващо инструментално и танцово шоу.
В петък .22 юли в парк „Розариум“ за гостите и жителите на Казанлък ще свирят, пеят и танцуват артистите от фолклорната формация на Колумбия – “Fundacion Colombia Folklore”. Техният репертоар обхваща
различни културни региони на латиноамериканската страна, представени с ръчно изработени местни музикални инструменти и традиционно облекло.
Великотърновският международен фолклорен фестивал е един от 270-те признати от Международния Съвет на Организаторите на Фестивали за Фолклор и Традиционни Изкуства - ЦИОФФ по света от самото си
създаване. През годините форумът си извоюва реномето на един от най-престижните за цяла Източна Европа.