Световноизвестен майстор по ушу провежда международен семинар у нас

Тай-дзи-цюен грандмайсторът Ян Дзюн, потомък на семейство Ян от 6-то поколение, идва в България и ще гостува в Стара Загора през април. Тай-дзи-цюен (на китайски 太極拳 – „юмрукът на великия предел") е китайско бойно изкуство от вътрешните стилове на Ушу.

Ян Дзюн е наследник на фамилията, създала Ян Тай Дзи Цюен и разпространила го по света. Той ще води международен семинар в Стара Загора от 22 до 24 април, на който ще преподава 26-позиционната Senior Form и Tui Shou (Бутащи Ръце). Ян Дзюн ще гостува в града на липите по покана на Тихомир Тодоров – първият български личен ученик на грандмайстора и основател на Тай-дзи-чюен центъра на семейство Ян в Стара Загора.

Тай-дзи-цюен е изграден върху принципите на И Дзин („Книга на промените“) и философията на Лао Дзъ. Днес бойното изкуство, освен за здраве, продължава да се развива и в рамките на старите традиционни принципи.

В рамките на визитата на грандмайстор Ян Дзюн, в Стара Загора ще бъде открита първата за България площадка за общодостъпно практикуване на Тай-дзи-цюен.

Този вид бойно изкуство има своите последователи и сред казанлъчани. Сред практикуващите ушу са и хора, работещи в "Арсенал".