Известни български актьори, влогъри, журналисти, предприемачи и представители на бизнеса се обединиха и дават старт на социалната кампания „#стигамрънка”, съобщава БТА.

Тя цели да сложи край на вечното мрънкане и негативните мисли в обществото. Обръща се към хората, на които им е писнало да чуват как „нищо няма да се оправи”, и които искат да действат както за своето развитие, така и за това на България.

Каузата е да се покаже на мрънкащите, че трябва да действат, за да живеят по-добре, да се развиват и да постигат целите си, като им се даде добър пример.

Идеята за кампанията се заражда при организацията на изложението Career Show 2019, насочено към квалифицирани кадри в България.

Кампанията представя компилация от видеа на известни личности, които мотивират за действие. Евелина Павлова, Десислава Стоянова, Христо Калоферов, Неда Спасова, Митко Павлов, Георги Любенов, Радост Тодорова, Сана, Диди, Георги Малчев, Ива Дойчинова, Марио Мишев, Александър Иванов и други познати на всички лица казват “Стига мрънка” и отправят своето вдъхновяващо послание към зрителите.

Организаторите на #стигамрънка”, са хора, които виждат възможности за развитие в страната ни и не вярват, когато някой каже “Няма къде да работя, няма развитие за мен тук”. “Синдромът Пенчо”, както го наричат организаторите, е в основата на кампанията „#стигамрънка”, но според тях той може да бъде “излекуван” с показване на добрите примери, които да бъдат следвани.Тази инициатива е и в основата на организацията на Career Show 2019 в Арена Армеец.

На 10 септември изложението ще срещне 150 работодатели с над 2000 квалифицирани кадри от България и чужбина, които искат да се развиват в страната ни.

Макар и национална, кампанията може съвсем реално да намери и своето местно, казанлъшко звучене, още повече, че и в Града на розите има много интересни хора с възможности, част от тях за съжаление със "синдрома Пенчо", както и много други, които #Стигамрънка може да зарази и спечели за новата кауза "Действай!"Видеото на кампанията може да видите ТУК:


https://www.youtube.com/watch?v=QWCm-MmlqAQ