Софиянец оглави казанлъшката организация на БСП


39-годишният Станимир Стефанов оглави 125 годишната Kазанлъшка партийна организация. Изборът на новия председател на Столетницата в Казанлък стана на четвъртото заседание на 20-та Общинска конференция, която се е провела снощи, съобщават от пресцентъра на Общинската структура на БСП в Казанлък.

На партийния форум казанлъшките социалисти направиха анализ на изминалите извънредни парламентарни избори за 44 НС. Те отчетоха недостатъците и проблемите по време на предизборната кампания и очертаха задачите стоящи пред Казанлъшката партийна организация.


Като втора точка в дневния ред на социалистите бе заложен избор за председател на ОбС на БСП-Казанлък.

След проведено тайно гласуване на делегатите на 20-та Общинска Конференция на БСП-Казанлък бе избран Станимир Стефанов.Стефанов получи доверието на 76 делегата от общо 124. На второ място се класира Катя Киликчиева с 40 гласа.


До избор на нов председател на БСП-Казанлък се стигна след като Николай Терзиев подаде оставка на 24 февруари 2017 г. с основни мотиви, че „с оставането на този пост подлагам на риск резултатите от предстоящите парламентарни избори в Община Казанлък и нещо още по-опасно застрашавам целостта и функционалните способности на цялата партийна организация.“


Станимир Стефанов е роден в София на 4 юли 1977 г. Завършил е висше образование в УНСС със специалност „Стопанска логистика“. 15 години членува в БСП. От скоро членува в казанлъшката партийна организация в ОПО 056.