Слави Трифонов влиза в политиката с „Няма такава държава” Шуменът Слави Трифонов влиза в политиката и първата стъпка е учредяването на партията му „Няма такава държава”, което ще се случи днес, 5 октомври, пише в. „Труд”.
Сред учредителите на партията ще са сценаристите от „Шоуто на Слави”
Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев. Засега не е ясно дали на учредителното събрание няма да се появят и други лица, познати от предаването. Очаква се учредителното събрание да започне в 14 ч. в „Рейнбоу Плаза” в София. На него не са поканени журналисти, отбелязва DarikNews.bg.

В началото на август от екипа публикуваха учредителна декларация, според която партията ще се казва „Няма такава държава”. Все още обаче не е ясно дали Слави Трифонов ще запази обявеното първоначално наименование, след като то предизвика противоречиви реакции.
Сред основните цели на партията,
описани в учредителната декларация са: засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно и електронно гласуване, както и въвеждането на задължително гласуване на избори и референдуми.
Партията предлага още пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районните управления на МВР.

Източник: https://www.vesti.bg

Zakazanlak.bg научи от отлично информиарни източници, че до края на този месец стартира испециалния ТВ канал на Слави Трифонов, който ще носи името 7/8.