Нов парк посреща жителите на казанлъшкото село Копринка за празника им, който е на 12-ти септември. Паркът бе заложен за реализация през 2014 година, като тогава се изпълни първият етап, свързан с направата на вертикална планировка и начало на строителните дейности по оформяне на детската площадка. През 2015 година вече се оформиха алеите, тревните площи и се поставиха съоръженията за игра. Децата на Копринка ще се радват на пързалка, люлка, комбинирана къща с пързалка и къщичка за забавни игри. Играчките в парка са подходящи за деца от 3 до 7-годишна възраст, сподели кметът на селото Стойчо Василев.

Общата стойност на новия парк възлиза на 40 хиляди лева.

Празничен концерт в читалището в село Копринка постави началото на тържествата още от петък вечер. Специален гост на детската забава тази вечер, бе заместник кметът на Община Казанлък Даниела Коева. Тя приветства гостите в препълнената читалищна зала, като им пожела да се наслаждават на новата придобивка в селото, да я пазят и да ги радва дълго. Коева отправи поздрав и от името на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова.

На 12 септември 2015 година, заместник-кметът Даниела Коева, ще бъде скъп гост и на кулминацията на тържествата по случай събора на село Копринка.