Играчът с номер 7 на ФК “Розова долина“ Емил Рачев подписа договор с професионалния футболен клуб ПФК "Нефтохимик" от град Бургас.


Договорът е със срок една година.

Казанлъчанинът за втори път ще се съзтезава за „Шейховете“, като преди да се завърне в родния си град, той изкара една година в Бургас.


"Нефтохимик" се състезава във Втора професионална футболна лига и играе домакинските си срещи на стадион „Лазур“ в квартал "Лазур" в Бургас.

Съоръжението е с електрическо осветление и капацитет от 18 037 места.

Емил Рачев е роден на 09.04.1990. Играл е в отборите на "Берое", "Нефтохимик", "Мастер" и "Верея", анголския "Академика" до лобито.


Мнозина отчитат, че той има сериозен принос за възхода на "Розова долина" и за отличните резултати в турнира за Аматьорската лига.


„Мръсната левица“ на Казанлък, както го наричат във футболните среди, бе основна фигура в първенството в „В“ югоизточната група и за 45 мача има общо 35 гола.


През 2015 година Емо бе избран в онлайн анкета за футболист No.1 на „Розова долина“, а тази година бе избран единодушно за спортист Номер 6 на град Казанлък.
С тима на "Розова долина" се разделя и друг опитен играч - Григор Георгиев, който в следващия сезон ще се състезава в редиците на "Миньор" - Раднево.