Роми тероризират възрастни хора за ремонт на улуци

Банда роми обикаля селата в Старозагорска област и изнудва възрастни хора за пари срещу ремонт на улуци, оплакват се потърпевши, преживели кошмара. Схемата на действие на измамниците е добре организирана – групичката от петима мургави „братя” са си разпределили функциите. Двама съгледвачи оглеждат къщи, където възрастните хора живеят сами и след като установят, че наоколо няма съседи, започва екшънът.

Най-леките пъргаво се качват по сградите и дърпат съществуващите улуци, после наливат бутилка с вода и казват на възрастните стопани, че улуците им текат. Ремонтът на нови ще им струва „само” 600 лева. Когато възрастните хора откажат ремонта, идва силовият отряд, начело с тартора на групата, който най-безцеремонно блъска възрастните и със сила ги убеждава да се съгласят и да дадат парите.

За такъв конкретен случай само преди дни разказа самотна жена от близко село. От неканените "майстори" я спасило това, че след час и половина тормоз от страна на натрапниците, на жената й станало лошо и припаднала. Вероятно те са се уплашили, че ще умре, затова побързали да си плюят на петите и да избягат. Предполага се, че това са гастрольори, които обикалят из селата в областта. Полицията работи по случая.