Първи Докторски рокфест събира фенове

За първи път в Стара Загора ще се проведе двудневен Доктор рок-фест Doctor Rock с участието на групи и състави, в които свирят или пеят практикуващи медици. Концертите са на 8 и 9 юли на Античния форум, входът е свободен. Не е задължително всички музиканти да са с такова образование, но поне един от тях трябва да има такава диплома. Инициатор на събитието е очният хирург д-р Станимир Трошев, член на групата-домакин „LED SEVEN”, в която той е басист. Партньор на събитието е Община Стара Загора. Д-р Трошев пък се надява докторският фестивал да стане ежегоден.

Има доста групи в страната, с членове практикуващи медици, появили се след прочутата „Медикус”, която навремето е основана от доктори - Костадин Георгиев, когото феновете познават като Коцето Калки, Илия Христов и Венцислав Везенков. Това дало мотива да се организира подобна проява.

Домакините са поканили групи от цялата страна - “A.C.P.C” от град Велико Търново, известна докторска група от Пловдив, две групи от София – „Кавъри по чехли“ и „Рестарт“ и от Бургас “GP band”.

Офталмологът Трошев в „LED SEVEN” се изявява заедно с инж. Диян Карашмалъков и банкерът Христо Господинов. Те са все много ангажирани хора, но винаги намират време и за репетиции. Същото се отнася и за останалите участници, от които „Кавъри по чехли” са най-младата група, докато „Рестарт” и бургаските рок-джипита вече имат много голяма популярност в своите региони. През годините д-р Трошев много пъти е доказал, че има отношение към културата. Той е и сред спонсорите на старозагорския джаз фестивал, чийто десето издание приключило преди дни.