Проверяваме по интернет и телефон къде ще гласуваме на 26 март


Българските граждани могат да направят справка по интернет или по телефон за номера на избирателната секция за гласуване на изборите на 26 март 2017 година, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


Избирателите могат да направят проверка по няколко начина.


Първият от тях е на интернет адрес http://www.grao.bg/elections/. Сайтът предоставя и възможността дасе подават заявления за искане загласуване по настоящ адрес по електронен път и дасе регистрират издаените удостоверения за гласуване на друго място от общинските администрации след идентификация с електронен подпис.


Втори възможен вариант за проверка на мястото за гласуване е чрез SMS на номер 18429. Тй е единен и за трита мобилниоператора – Мтел, Виваком и Теленор. Цената на едно обаждане е 25 стотинки без ДДС. В текста на съобщението се изписва единствено Единния граждански номер. Системата връща обратно съобщение с номера и адреса на избирателната секция за гласуване на 26 март за въведения ЕГН.


Проверката може дасе осъществи и кс обаждане на стационарен или мобилен телефонен номер 0800 14 726. Телефонът е безплатен зацялата страна.