Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за замърсяване на околната среда в землището на с. Калояновец, общ. Стара Загора

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за замърсяване на почвата и подземните води в с. Калояновец, общ. Стара Загора, с мотива, че те могат да са опасни за хора, животни и растения или негодни за ползването им за земеделски и други стопански цели.

Съобщението е на Апелативната прокуратура в Пловдив.

При изъвршен на 23.07.2018 година оглед от органите на реда, в землището на с. Калояновец, общ. Стара Загора са намерени, описани и иззети труповете на 3 броя дребни пернати животни. Назначена е ветеринарно-медицинска експертиза, която да установи вида на животните, както и причината за смъртта им.

В хода на разследването, като свидетел е разпитан кметът на селото. При разпита той е заявил, че в местността до селото, е видял 6 на брой изкопа (ями), покрити със земна маса, в които според него, са заровени множество трупове на птици.

На мястото е разпореден е повторен оглед в присъствието на представител на Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора.Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив