Продължава разследването за взрива в "Арсенал".Срокът за заключения- 2 месеца

Под надзора на Окръжната прокуратура–Стара Загора продължават следствените действия на територията на арсеналския завод 4, в Мъглиж, където вчера около 9,20 часа се взриви склад с капсул - детонатори.

За инцидента е образувано досъдебно производство за унищожаване, чрез взрив, на имущество - производствени сгради. Случилото се Прокуратурата третира като престъпление по чл. 333 вр. чл.330 ал.3 вр.ал.2 т.1 и т.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването е възложено от Главния прокурор Иван Гешев на екип от следователи от Националната следствена служба, заради особена фактическа и правна сложност, съобщават от Апелативната прокуратура.

До момента са извършени огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, днес са извършени и допълнителни огледи и разпити.

Предстои да бъдат изискани документи и назначени съответните експертизи.

При вчерашния взрив, от взривната вълна в съседни на взривения склад сгради пострадаха общо 6-тима работника. Всичките с прорезни и травматични рани от счупени стъкла и дограма.

Двама от пострадалите останаха за наблюдение в казанлъшката болница.

За осигуряване на безопасност на работещите, завод 4 в Мъглиж е затворен до понеделник.

Два месеца е срокът разследващите да се произнесат за причините, довели до унищожаването на склада.Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив