Полицията с акция против незаконната търговия и дървесна сеч

При специализирана полицейска операция на Районно управление "Полиция" – Казанлък, за противодействие на нерегламентираната търговска дейност с храни и напитки и незаконно придобиване на дървесина са извършени проверки на територията на мъглижкото село Зимница. Установено, че в два търговски обекта за хранителни стоки се предлагат общо 13.7 кг месни продукти, без документ за произход.

При извършена проверка в домовете на четири лица са намерени иззети общо 2.1 куб.м. дърва за огрев, без контролна горска марка и документ, доказващ законния произход на дървесината.

В РУ – Казанлък са образувани 4 проверки за извършени престъпления по чл. 235, ал. 2 от НК и са съставени 2 констативни протокола.

Проверката е съвместна със служители на Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора и Държавно горско стопанство - Мъглиж.

При подобна полицейска акция в община Стара Загора на 20 февруари в с. Хан Аспарухово и с. Братя Кунчеви са проверени 24 частни домове и 77 лица. Намерени са и иззети общо 7,2 пространствени куб. м. дърва за огрев, без контролна горска марка и документ, доказващ законния произход на дървесината, 140 къса цигари и 4,6 л. алкохол, без акцизен бандерол.

Образувани са 9 проверки за извършени престъпления по Наказателния кодекс.