Почина  Тончо Чакъров


Отиде си още един от строителите на българската индустрия.
На 86 години почина дългогодишният министър на машиностроенето, металургията и електротехниката, бивш генерален директор на машиностроителния комбинат „ Фридрих Енгелс“, чито наследник е „Арсенал“ АД Тончо Чакъров.
В продължение на 13 години – от 1973 до 1986 години той е начело на най- тежкото министерство в социалистическа България.
Бил е народен представител в 6 Народни събрания, посланик на България в Чехословакия. След 1991 ръководи различни фирми, занимаващи се с търговия, бил е ръководител на търговско-икономическата служба в посолството на република България в Япония, както и председател на Българо-японския икономически комитет.
Роден в Раднеов през октомври 1932 година, животът на Тончо Чакъров се стича така, че го посвещава на индустриалното строителство на родината си.
Особен сантимент за него бе „Арсенал“,-Казанлък, където оставя и сериозна диря.
Бил е Почетен гражданин на Казанлък.


Тончо Чакъров бе страстен читател на фирменото издание „Трибуна Арсенал“ и приятел на сайта zakazanlak.bg.
Следеше и се интересуваше живо от всичко, което става в любимото му предприятие. Бе сред най- ревностните приятели на Казанлък.
Така и не дочака отлаганата три поредни лета обща среща, за да остави за поколенията спомените и уроците си като един от строителите на съвременна България.

Поклон пред делото и паметта му !

Сбогуването с Тончо Чакъров ще бъде на 6-ти юли, събота, от 11,30 часа в ритуалната зала на Централните Софийски гробища.
Ръководството на „Арсенал“ Казанлък изказва съболезнования на семейството и близките на Тончо Чакъров.


* Тончо Чакъров- първият вляво