ПГ „Иван Хаджиенов“ минава на онлайн обучение

От днес казанлъшката Професионална Гимназия „Иван Хаджиенов“ преминава на онлайн обучение. Със заповед на просветния министър дистанционният режим важи за техникума и още три старозагорски училища – Пето основно училище, ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ и СУ „Максим Горки“. До днес по същия начин се обучават и възпитаниците на ПМГ „Гео Милев“, ОУ „Кирил Христов“, СУ „Иван Вазов“ и частното училище „Нов век“.

Решенията за преминаване онлайн се взема от педагогическите съвети, като обикновено уроците от разстояние са за период от пет дни. С наближаването на ваканцията и в Регионалното управление на образованието и в учебните заведения внимателно следят за промяна в графиците, тъй като се очаква удължение на паузата между двата срока.

Към 19 януари, в региона, положителните тестове на учениците са общо 448, от които 310 в областния град и 117 в Казанлък. Сред учителите в областта положителен тест са дали общо 153. В Стара Загора карантинираните паралелки са 90, в Казанлък -17, Гълъбово и Чирпан – по две, в Раднево и Павел баня – по една. До момента такива мерки не са въведени в Мъглиж, Гурково, Николаево, общините с най-малобройно население – Братя Даскалови и Опан.