FIDE майсторът Петранка Драганова, ръководител и треньор на ШК „Казанлък – 21“, бе отличена със сертификат като един от най-успешните треньори по шахмат. Това стана на Държавното ученическо индивидуално първенство, което се проведе от 24 до 27 септември в Добрич. Признанието за казанлъшката легенда в шаха и една от най-добрите български шахматисти, която от години открива и тренира талантливи деца, идва след поредното отлично представяне на нейните възпитаници.

В Държавното ученическо индивидуално първенство в Добрич в група ,,Детски градини“ за първи път се състезаваха деца от ЦДГ "Теменуга" в Казанлък. Шестгодишните Ния и Нико Малчеви донесоха радост за всички, с първия спечелен сребърен медал и вицешампионска титла на Ния при момичетата и престижното 6-то място на Нико при момчетата.

При по-големите момичета, в групата до 9 години, при много оспорвана борба казанлъшкият клуб завоюва вицешампионска титла и сребърен медал, спечелени от Калина Шипкова, и бронзов медал на Християна Кирилова.

„Това първенство трябваше да се проведе през май, но заради пандемията беше отложено. Провеждането му сега съвпадна с началото на новата учебна година и за жалост, нашите най-силни момчета не можаха да се включат – сподели треньорът Петранка Драганова веднага след завръщането на децата от състезанието. - Но гледаме напред - в събота с цялата група ще се включим в битката за спечелване на Купа ,,Загорец" Раднево. Благодаря за сърцатата игра на Ния, Нико, Калина и Християна, които представиха нашия клуб и гр.Казанлък по един достоен и прекрасен начин“.

Състезателите, които спечелиха медали, получиха своите награди лично от д-р Руслан Тошев, президент на Българската федерация по шахмат-1928.