На 22 август бе открит обновеният бански комплекс в Ягода. Той ще започне да приема посетители от 1 октомври.
В банския комплекс ще се предлагат масажни и терапевтични услуги, за да се използват лечебните свойства на минералната вода. Всички дейности ще се осъществяват през общинско предприятие. Предстои Общинският съвет в Мъглиж да гласува ценоразпис и правилник. Едно посещение ще струва 6,80 лв. Ще бъдат назначени 15 служители. Изграден е и 24-часов охраняем паркинг.
Предстои да бъдат разкрити лекарски кабинети - кардиолог, физиотерапевт, ортопед-травматолог и дерматолог.
Банята е паметник на културата с местно значение, построена е през 1926 година по проект на арх. Христо Димов. Плановете за обновяването започват още през 2012 година, като през 2021 година общината в Мъглиж пое дългосрочен дълг от Фонд „ФЛАГ“ в размер над 1,7 милиона лева, без ДДС, за възстановяване и основен ремонт на съществуваща сграда на комплекса със сградата на банята.
Водата в района извира с температура от 54 градуса по Целзий и по лечебни качества е сред най-лековитите в цяла Европа. В басейните се темперира и е с изключително благоприятно въздействие при заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, ортопедични заболявания и различни кожни състояния.