Осем кандидати за кмет на община Казанлък

Местна коалиция "Алтернативата на гражданите" е под Номер 70 в бюлетината за общински съветници

8 кандидати за кмет на община Казанлък са регистрирани в Общинската избирателна комисия, които започват от днес своята предизборна надпревара. В състезанието се впускат кандидатите на ПП ГЕРБ, коалиция „БСП за България”, ПП „ВМРО – Българско национално движение”, ПП „Воля”, ПП „Възраждане”, коалиция „Движение „Заедно за промяна”, коалиция „Демократична България – обединение”, ПП „Съюз на демократичните сили”. В новата история на Казанлък това е рекорден брой участници в състезанието за позицията Кмет на община Казанлък.

14 партии, 3 коалиции, една Местна коалиция „Алтернативата на гражданите”, 6 инициативни комитета са регистрирали своето участие в Местни избори '2019. Инициативните комитети са издигнали кандидатури за кметове на кметства. Повечето партии и коалиции имат кандидати за общински съветници и за кметове на кметства, 5 партии и 3 коалиции участват и за кмет на общината.

Единствената Местна коалиция е „Алтенарнативата на гражданите”, чиято листа е само за общински съветници. „Алтернативата на гражданите” е новото име на досегашната група „Експерти за Казанлък”, която в предходните три мандата имаше свои представители в Общинския съвет на Казанлък. В местните избори за мандат 2019-2023 година на 27 октомври, кандидатите на „Алтернативата на гражданите” се явяват под Номер 70 в бюлетината за общински съветници.