На 20 септември от 19.00 часа е премиерата на спектакъла „Оркестър Титаник“ на сцената на НЧ „Искра 1860“. С тази постановка започва новият сезон на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък. Пиесата е на Христо Бойчев, режисьор на спектакъла е Димитър Стефанов, сцнография и костюми Димитър Димитров, музика Ян Руменин. „Оркестър Титаник“ заглавие, което е специално подбрано за началото на театралния сезон на казанлъшкия театър, а енергията, с която репетира актьорският състав е невероятна, сподели днес директорът на ОбТ„Любомир Кабакчиев“ Димитър Кабаков. Гост-режисьорът Димитър Стефанов е асистент вНАТФИЗ, има постановки в Сатиричния театър в София и в Сливенския театър, носител е на престижната награда „Аскеер“ за моноспектакъла „Живак“. Акттьорският състав е изцяло от казанлъшката трупа.


На 20 септември се очаква на премиерата да бъде и авторът на пиесата Христо Бойчев, сподели още Димитър Кабаков. На 2 ноември „ Оркестър Титаник“ бе бъде поставен на сцената на Военния театър, а вероятно по-късно и на театър „Сълза и смях“, обеща директорът, като целта е за казанлъшкия театър да се заговори в столицата, в страната и в чужбина. Така, както се е получило с моноспектакъла на младия актьор Васил Дуев „Всичко на масата“ по Чарлз Буковски. До този момент спектакълът е представен с огромен успех на театрални фестивали в Македония, Косово и Албания. За 2017 г. има покани покани за участие във фестивали в Босна и Херцеговина, Хърватия, Беларус и дори в Москва.
В афиша на театър „Любомир Кабакчиев“ на 15, 16 и 17 септември е включено представлението „Премислени измислици“, а на 1 октомври – „Грозното пате“ по Андерсен.


До Нова година още 4 спектакъла фигурират в програмата на казанлъшкия театър. Единият проект е неизползвана до момента в града форма на публицистичен театър, т.нар. театър-форум, където ще бъдат представени произведения, изучавани в училище, на автори от кръга „Мисъл“. Младият и талантлив режисьор Стефан Прохоров, правнук на руския писател Алексей Толстой, ще представи Шекспир и Сервантес пред младата казанлъшка публика. Самодйният театър към НЧ „Искра 1860“ пък ще подготви спектакъл по приказката „Снежната кралица“.


Казанлъшкият театър е с много добър актьорски, технически и административен екип, похвали колегите си директорът Димитър Кабаков. А публиката вече с нетърпение очаква новия сезон.