Опасните виртуални връзки: Задържаха мъж заради заплахи

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение - Казанлък, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.П., на 23 години, който се е заканил с убийство спрямо жена и мъж от Казанлък, съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Обвиняемият Г.П. се запознал с пострадалата жена чрез социалните мрежи. Няколко месеца двамата водили неангажираща кореспонденция. След това Г.П. започнал да става настоятелен в общуването, държал на лични срещи, които пострадалата отказвала. Обвиняемият често я тормозел както по телефона, така и лично. Посещавал местоработата и жилището ѝ. Предизвиквал скандали. На 13.10.2020 г. в Казанлък, при поредния отказ на пострадалата да се срещне с него, той я заплашил със саморазправа: „Ще напълня пистолета и ще гръмна всички, и накрая ще се самоубия!“ Неколкократно съпругът на пострадалата жена провеждал разговори с обвиняемия, за да спре да я притеснява. На 19.10.2020 г. в Казанлък Г.П. отправил и към него закана с убийство с думите: „Ще те обезглавя бе, момче!“.

Обвиняемият Г.П. е криминално проявен. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан, се наказва с „лишаване от свобода“ до 6 години.

Районен съд – Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Г.П. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Г.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.