Омбудсманът на Казанлък към младежите: "Ти си значим! Гласувай!" "Ти си значим! Гласувай!" - така се нарича проектът на обществения посредник на Община Казанлък Гинка Щерева, насочен към младите хора на общината, които към 25 октомври, датата за местния вот, придобиват избирателни права. По данни на ГРАО те са 692, като по настоящ адрес от тях са 656 човека.
Инициативата предвижда провокиране на интереса на младите хора към гласуването като демокатичен инструмент и активност към процесите на местната власт. Разпространение на специален призив на омбудсмана за активност във вота и специален линк към различни информационни материали, свързани с гласуването, включва кампанията за младежката активност, конкретно ориентирана към средношколците с първо право на вот. „С персоналното си обръщение-призив към гражданите от община Казанлък, които за първи път ще гласуват на предстоящите избори на 25 октомври 2015г., искам да разясня на младите хора мотивите, поради които е необходимо да се гласува и да имат активна гражданска позиция“, заяви Гинка Щерева.
Проектът "Ти си значим! Гласувай!" е поредната инициатива на обществения посредник на Казанлък, съвместно със студенти по право от общината, обединени в проекта "Правна клиника".