Огромна риба белуга за деликатесите на ресторант „Орешака“

От специално доставена риба белуга с впечатляващи размери виртуозните кулинари на ресторант "Орешака" в Казанлък приготвят здравословни и невероятно вкусни ястия. Изисканата храна и класните питиета, поднесени в живописната обстановка на ресторанта, превръщат всяко посещение тук в незабравимо преживяване. Една чудесна възможност, която носи отмора и наслада на сетивата.

Белугата е най-голямата риба от семейство есетрови, обитаваща Каспийско, Черно и Азовско море. Според официални данни, дължината й може да достигне 4,5 метра и тегло дори до 1500 килограма. От белугата могат да се приготвят изобилие от рецепти - вкусни стекове, шишчета, гурме-пържоли, задушени ястия, рибена чорба, бульони и сосове. Това също я прави едно от най-полезните храни в менюто ни - калориите на есетровата риба се получават от полезни протеини и мазнини, а не от въглехидрати.

За всички, които съблюдават здравословното хранене, тя е една от най-подходящите храни и съдържа богата палитра от полезни съставки – белтъчини, ненаситени мастни киселини, витамини PP, В1, В2, С, микроелементи калций, магнезий, натрий, калий, фосфор, желязо и още ред други.

Консумацията на есетрово месо спомага за нормализиране на кръвното налягане, засилва имунитета, влияе благоприятно върху мозъка и сърдечната дейност на организма, подобрява обмяната на веществата, подмладява кожата. Влияе благотворно върху работата на стомашно-чревния тракт. Вкусно и полезно.