Правосъдната министърка Цецка Цачева ще подаде оставка заради купения от нея евтин апартамент в столичния квартал "Изток". Тя сама е изявила желание да напусне правителството в разговор с премиера Бойко Борисов.

Съобщението е на Дарик радио Стара Загора.
Цецка Цачева е в града на липите, където се очаква да потвърди официално напускането на кабинета.
Оставката е индивидуален акт. Надявам се, че Цецка Цачева знае какво прави. Дали ще има и други оставки, ще видим, каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която също се намира в Стара Загора.
По-рано през деня Йотова коментира скандала с апартаментите на властта и каза, че това е тема за борба с корупцията у нас и в Европа. Смятам, че премиерът е на ход, пророчески заяви Йотова минути преди да стане ясно, че Цачева смята да подаде оставка.

Премиерът Борисов се закани в петък от Брюксел, че всички политици, които са замесени в скандала с евтините апартаменти, ще си понесат последствията. По думите му обаче, при разговор с него, те са били категорични, че всичко е законно.


По-късно днес стана ясно, че след разговор с премиера Бойко Борисов оставка подава и друг представител на правителството, купил имот в същата кооперация- заместник- минисътра на спорта Ваня Колева.