ОБНОВЕНА! Казанлъчани  канят новия митрополит Киприян на юбилеен концерт

Всесърдечен поздрав по случай избирането му за каноничен Старозагорски митрополит Киприян изпратиха читалищните дейци на НЧ "Искра- 1860"- Казанлък. В поздравителното писмо се припомня богатият на духовни приноси житейски път на новият Старозагорски митрополит, преминал и "през културното огнище на Казанлък - НЧ “Искра“, което ни изпълва с гордост и респект.


С молитва и крепка вяра в Божията милост насочваме поглед към бъдните дни с пожелание да бъдете здрав и многолетно наш духовен отец.
Искрено Ви желаем сила и енергия начело на благочестивите вярващи от Старозагорска митрополия.", се казва още в писмото.В него председателят на НЧ "Искра- 1860" Васил Самарски отправя и покана към новия владика на Старозагорската митрополия да бъде скъп гост на празничния концерт по случай 60 годишнината на Школа по изкуствата „Емануил Манолов” при Читалище „Искра” – „ИЗКУСТВО, ВДЪХНОВЕНИЕ, ТВОРЧЕСТВО”, който ще се състои на 20 декември, вторник, 2016г. от 18.30ч. в салона на НЧ „Искра-1860”.

"С огромна радост и нетърпение очакваме Вашето благословение!", се казва на финала на поздравителното писмо- покана до новия владика.

Междувремнно с Решение на Светия синод временно новият Старозагорски митрополит Киприян ще поеме управлението и на Врачанската епрахия, до възстановяването на Врачанския митрополит Калиник, който бе опериран преди няколко дни в Правителствена болница. Киприян поема и Врачанската митропоиря до оздравяването на Калиник.